Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Sajtóközlemény

Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Rábahídvég és Püspökmolnári településeken
Európai Uniós forrás segítségével az egészségügyi alapellátás fejlesztésére került sor Rábahídvég és Püspökmolnári községben, a TOP-4.1.1-15-VS1-2016-00022 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című pályázati kiírására benyújtott projekt 85,01 millió Forint támogatásban részesült.
A projekt célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése Rábahídvég és Püspökmolnári községekben. A tervezett fejlesztés hosszú távon hozzájárul a helyi lakosság egészségben eltöltött éveinek növekedéséhez, a megelőzés, a korai felismerés, az életminőség javításához, a szolgáltatások költséghatékonyságának és minőségének javítását segíti elő.
A projekt keretében közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi rendelőnek helyt adó helyiségek felújítására kerül sor.
A kedvezményezett neve: Rábahídvég Község Önkormányzata
A projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Rábahídvég és Püspökmolnári településeken
Megvalósítás helyszíne: Rábahídvég, Bertha György utca 32 és Püspökmolnári, Kossuth L. utca 81
A beruházás megvalósításának ideje: 2017.06.04 - 2020.09.30
Beruházás összköltsége: 85 013 803 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 85 013 803 Ft
Támogatás mértéke: 100%


Beruházás rövid bemutatása:

Rábahídvég:
Új külső-belső nyílászárók elhelyezésére, térosztó falszerkezetek, fal-és padozati burkolatok képzésére került sor, megújult és hőszigetelést kapott a homlokzat. A rámpa pihenőrésze felbővítése gyerekkocsi tárolásra alkalmas alapterülettel, északról az előtető faoszlopai közötti mezőben polykarbonát védelemmel megvalósult. Új gépészeti és elektromos szerelés történt az építéssel érintett területen, napelemes rendszer telepítése is megvalósult. A felújítási és átalakítási munkák megvalósítása nagymértékben hozzájárulnak az épület költséghatékony működéséhez.

Püspökmolnári:
Az új épületben kapott helyet a védőnői szolgáltatás, vegyes praxist kiszolgáló helyiségek valamint egyéb kiszolgáló blokkok. Az épület megközelítésére akadálymentes rámpa, parkoló került kialakításra, a szociális blokk is az egyenlő hozzáférés elvei szerint készül. A megújuló energia-felhasználás biztosítása érdekében a tetőszerkezetre az épület teljes ellátására napelemes rendszer került felszerelésre. Eszközbeszerzés valósult meg.  

További információ kérhető:
Borsits Zoltán Tamás és Rodler Csaba polgármester
06-30-375-1966

A felújított orvosi rendelő rábahídvégen